0

Your cart is empty

Total: €0,00

No products found...

Hoe kom ik van de griep af?

Hoe kom ik van de griep af?

Het is al een poos weer ‘the time of year’: de griep houdt weer huis! Mensen zijn tot hun bed veroordeeld en het duurt soms wel twee tot drie weken voor ze er weer bovenop zijn. Die tijd kun je toch veel beter spenderen!

In deze blog wat tips uit eigen ervaring om te voorkomen dat je weer ten prooi valt aan de griep of deze versneld uit je lichaam te werken.


Hoe kom ik van de griep af?

Het is al een poos weer ‘the time of year’: de griep houdt weer huis! Mensen zijn tot hun bed veroordeeld en het duurt soms wel twee tot drie weken voor ze er weer bovenop zijn. Die tijd kun je toch veel beter spenderen!

In deze blog wat tips uit eigen ervaring om te voorkomen dat je weer ten prooi valt aan de griep of deze versneld uit je lichaam te werken. Als je een frequent bezoeker bent van mijn site, hoef ik je niet te vertellen dat gezond, liefst biologisch, eten belangrijk is. Veel gezuiverd water drinken, voldoende rust/slaap, het je ontdoen van stress en regelmatig bewegen hoort ook bij een gezonde leefstijl. Je zet je immuunsysteem ook onder druk door jezelf bloot te stellen aan veel toxische stoffen. Denk hierbij aan je schoonmaakmiddelen in huis, geurverfrissers, de producten die je gebruikt voor je huidverzorging, shampoo, wasmiddelen, alcohol, enzovoort. Ik weet als geen ander dat sommige producten er heel leuk uitzien en zó lekker ruiken, maar kijk op de labels wat er in zit. Sommige zijn duur en nog altijd niet natuurlijk! Kijk eens een keer kritisch waar je jezelf en je dierbaren aan blootstelt.

Het griepvirus krijgt vat op je als je immuunsysteem niet goed functioneert en het is zaak om deze dan te versterken. En dan komen oma’s oude wijsheden weer om de hoek. Kaneel, Oregano en Kruidnagel zijn producten die de weerstand boosten. Het voordeel van de vorm van essentiële oliën is dat deze 50 tot 70 keer geconcentreerd zijn. Zo hoef je niet een zakje kruidnagels leeg te eten ;)

Preventief

1. smeer ik 2 druppels On Guard essentiële olie onder mijn voeten in. In deze mix zitten ondermeer kaneel, kruidnagel en wilde sinaasappel. De perfecte blend om me te beschermen tegen virussen en bacteriën! Deze olie gebruik ik de hele winter, maar ook bijvoorbeeld als ik naar een beurs ga of een andere plek waar veel mensen zijn of waar het vies is (denk aan exotische vakantieoorden).

2. griep begint vaak met keelpijn. Zodra ik het in die regio voel rommelen, neem ik twee druppels Oregano olie met een dessertlepel honing. Je bent gewaarschuwd: dit is een heftige olie! Beginners raad ik niet aan om meer dan 1 druppel te nemen! Deze olie is zo sterk, dat als ik deze een dag een paar keer heb genomen, geen bacterie zich daar nog durft te vertonen (daarom ook een echte tip voor zangers!). Oregano staat bekend als een sterke toner van het gehele lichaam. In plaats van Oregano kun je ook voor Tijm olie kiezen als die je meer aanspreekt.

3. er zijn verschillende oliën die je kunt gebruiken in je diffuser om de lucht te zuiveren in de winter van ziektekiemen. Mijn favorieten zijn Breathe, On Guard of een zelf gemaakte mix als LemonWild Orange en Pepermunt.

4. ik slik m’n multi’s het hele jaar door. Ons voedsel komt over het algemeen uit kassen en wordt versneld klaargestoomd voor de verkoop. Persoonlijk geloof ik niet dat alles hier in zit wat we nodig hebben om gezond te zijn. Voor 97 euro per maand neem ik aanvullende vitaminen en mineralen, omegavetzuren plus essentiële oliën in softgels. 

Genezend

1. op het moment dat ik voel dat ik de eerste griepsymptomen vertoon (spierpijn, keelpijn), neem ik naast bovenstaande 2x daags 2 On Guard softgels Ik weet dat deze blend alles aanpakt wat er niet hoort te zijn en dat lees je ook in deze publicatie op pubmed, een Amerikaanse overheidssite. Normaliter voel ik me de tweede dag dan alweer beter.

2. als je al griep hebt, neem je de Flu Shot. Deze kun je tot vier keer per dag onder je voeten doen en in je nek smeren. Je kunt dit mengsel maken in een rollerflesje of gewoon in een klein kommetje en afdekken. Een alternatief waar Frankincense aan toe wordt gevoegd, kun je in een lege capsule doen en innemen, zie plaatjes.

3. Altijd zowel lekker als nuttig om een olietje in je verstuiver te doen. Kies intuïtief iets dat je helpt ontspannen en waardoor je goed slaapt, zoals Lavendel of Serenity, want ook slaap is een van de grootste heelmeesters!

Je bent er in twee of drie dagen weer bovenop. Ik wens je veel gezondheid en vitaliteit!

Flu Bomb

 
Dit blog is bedoeld om te informeren en inspireren. Als je ziek bent, consulteer altijd een arts. Eventuele claims die worden gedaan zijn niet goedgekeurd door de betreffende instanties.

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
* Required fields
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »