0

Your cart is empty

Total: €0,00

No products found...

Griepprik, wel of niet?

Griepprik, wel of niet?

Waarom een griepprik halen? Het aantal mensen dat zich meldt voor de griepprik is dit jaar gedaald, zo is vandaag in het nieuws. In dit blog wordt de vraag beantwoord of het menselijk lichaam meer gebaat is bij een pil van de apotheek of een natuurlijk middel. Waar worden we gezonder en vitaler van?

Griepprik of niet?

Afgelopen week waren er een aantal nieuwsberichten die de ronde deden. Het aantal mensen dat een griepprik haalt, daalt. Daarnaast was er deze week in het RTL Nieuws een item dat het VUMC in Amsterdam echte moedermelk gaat inslaan voor couveuse kinderen die dit om welke reden dan ook niet van hun moeder kunnen krijgen. Er zijn moeders die ‘overproduceren’ en bereid zijn dit af te staan. Prachtig idee. Het afdelingshoofd van het ziekenhuis wist hierbij te vermelden dat „kinderen de vetten en eiwitten van echte moedermelk veel beter kunnen opnemen dan die van fabrieksmelk.” Daar hadden ze onderzoek naar gedaan. Applaus. Daarnaast is het zo, maar dat werd niet genoemd, dat in moedermelk stoffen zitten die het immuunsysteem van een baby opbouwen. Nogal belangrijk!


Ik heb het geluk dat mijn moeder 45 jaar geleden al 'alternatieve denkbeelden' had. In ons gezin groeiden we grotendeels vegetarisch op, als we ziek waren werden er middelen in huis gehaald van ondermeer A. Vogel en mijn moeder kocht toen al etenswaren die zo natuurlijk mogelijk waren en dus zo min mogelijk bewerkt en toevoegingen bevatten als conserveermiddelen en E-nummers. Minder feit: we aten regelmatig dingen als brandnetelsoep van brandnetels die we op de zondagwandeling zelf hadden geplukt. Dat niet iedereen dit voordeel heeft gehad, besef ik me terdege. Vandaar dat ik aan dit soort zaken ook met regelmaat aandacht besteed op mijn persoonlijke Facebookpagina, want naar mijn mening moet iedereen dit weten om bewuste keuzes te kunnen maken en de TV spreekt veel harder dan ik ooit kan.

Er zijn dus positieve veranderingen gaande!

Waarom werkt een natuurlijk middel beter dan een chemisch geneesmiddel?
Het is mijn stellige overtuiging dat de natuur in alles voorziet dat we nodig hebben. De natuur is Gods (of welk ander woord je hier voor wilt plaatsen) creatie. Als je er over nadenkt, zijn de cyclussen van de natuur perfect: dag en nacht, de seizoenen, het zelfgenezend vermogen van de mens als we bijvoorbeeld een wond hebben, de verwekking en geboorte van een kind. Als je er werkelijk over nadenkt, kun je alleen maar in awe zijn in al je nederigheid. Tuurlijk gebeuren er ook heftige zaken in de natuur, zoals orkanen en overstromingen. De natuur zal altijd de balans willen herstellen waar wij die als mens hebben verstoord met onze huidige levensstijl. Actie is reactie.

De essentiële oliën van doTERRA bijvoorbeeld, waar ik de afgelopen maanden zo verslingerd aan ben geraakt, zijn oliën die uit het wild worden gewonnen (dus ook niet met biologische middelen worden bespoten) en 100% puur in een flesje gaan. Daar wordt niets aan toegevoegd. Daar komt geen menselijk ingrijpen aan te pas en daar juich ik tegenwoordig over! De natuur in al zijn diversiteit aan planten, bomen, bloemen, grassen, biedt zo’n breed scala aan geneesmiddelen en totdat de farmaceutische industrie werd opgezet in de vorige eeuw, werd dit gebruikt als iemand ziek was. Zoals de oude tradities dat tot op heden nog steeds doen en een groeiend aantal mensen in de Westerse landen. We beginnen de kracht van de natuur opnieuw te omarmen.

De beperkingen van 'manmade'
De farmaceutische industrie is een van de grootste industrieën die er wereldwijd bestaan. Dat heeft enorme financiële implicaties en belangen (en een zeer sterke lobby.) Een bedrijf wil dat je klant wordt en klant blijft. Datzelfde geldt voor Bliz Wellness. Ik wil dat je de producten koopt die het beste zijn voor jouw geval, gaat proberen, enthousiast wordt en terug komt voor meer. Dat is op zich onschuldig met de producten die wij aanbieden, omdat die daadwerkelijk bijdragen aan een gezonder leven. Maar farmaceutische bedrijven, waarvan nu zelfs tv reclames lopen, willen helaas hetzelfde. En wanneer ben je het langst klant? Als je nooit echt beter wordt van al die chemische producten die in laboratoria worden gecreëerd en door mensen met een zeer beperkt denkvermogen worden bedacht. Er worden zelfs pillen bedacht die je moet nemen om een ander middel te kunnen gebruiken (maagbeschermers bijvoorbeeld). Dat zou al een teken aan de wand moeten zijn. Gelukkig worden mensen steeds bewuster dat prikken, pillen en chemo’s meer kwaad kunnen doen dan goed. Is het werkelijk een verrassing dat iets dat ‘manmade’ is minder goed door het lichaam wordt opgenomen en verwerkt dan iets dat rechtstreeks uit de natuur komt, van de maker die jou en mij ook heeft gecreëerd? De natuur en de mens zijn van dezelfde substantie gemaakt. Ze spreken dezelfde taal. Ze zijn vloeibaar met elkaar. Jouw lichaam zal je het antwoord voor jou in elk geval feilloos aangeven.

Missie!
Mijn missie is om mensen terug te brengen naar deze wetenschap en daar een bijdrage in te leveren, hoe klein ook. Als jij dit ook belangrijk vindt, wil je dit blog misschien delen op jouw social media, zodat we dit met een gezamenlijk ripple effect sneller mogen bereiken.

Ik wens je een leven toe vol gezondheid en vitaliteit!
 

Comments

Be the first to comment...

Leave a comment
* Your email address will not be published
By using our website, you agree to the usage of cookies to help us make this website better. Hide this message More on cookies »