0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

Liesbeth's wellness rituelen

Liesbeth's wellness rituelen

Ter ere van mijn verjaardag geef ik korting op de producten die ik momenteel dagelijks gebruik. Dat betekent dat dit mijn winterritueel is. In de zomer zal ik wat andere producten gebruiken dan nu. Het is echt een ritueel voor mij waar ik van geniet en dat mijn gezondheid en emotionele staat goed doet. Hier leg ik uit waarom ik deze producten kies.

Sowieso kies ik voor natuurlijk en zo min mogelijk synthetische gifstoffen! Wist je dat er maar 3 merken etherische oliën zijn die 100% puur zijn? Een leidraad is of je ze inwendig mag gebruiken.

Een van de eerste dingen die ik doe is oilpulling. Dit is een fenomeen uit de duizenden jaren oude Ayurvedische geneeskunde. Het elimineert afvalstoffen uit het lichaam. Ik neem een eetlepel kokosolie (uit de keuken) en doe daar 2 druppels On Guard blend bij. Dit swish ik 20 minuten (of langer als ik inmiddels achter mijn computer zit) door mijn mond heen. Tegen de tijd dat ik het in een potje uitspuug, heeft het een witte kleur gekregen. Voila, de gifstoffen! Hierna poets ik mijn tanden met On Guard Whitening tandpasta. Hier zit uiteraard geen fluoride in. De smaak is kruidig met o.a. Kruidnagel en Kaneel en fris door de Wild Orange. Kaneel etherische olie heeft een samentrekkende werking en dat is handig om het tandvlees strak om je gebit te houden. Ik hoef nog maar eens per jaar op controle bij de tandarts, dus die is ook tevreden.

De SPA Exfoliating Scrub is echt een traktatie voor mijn huid, zeker als deze droog is. Hier zitten veel voedende en hydraterende oliën in zoals Macadamia, kokosolie en kukie, die mijn huid echt zó zijdezacht en glad maken! I love it!! Killerbenen heb ik dan :)) Daarna doe ik er in de winter de Body olie op (zolang de voorraad strekt), daar houdt mijn droge huid ook enorm van, of de Spa Hand & Body creme. Probeer 'm zeker!
De Refreshing Body Wash is - uiteraard - natuurlijk en heeft een citrusgeur (Grapefruit en Bergamot). Lekker om mee wakker te worden.

Ik gebruik geen deodorant meer maar ben al vele jaren geleden eens gaan uitproberen of het ook met oliën kan. En dat kan! PUUR NATUUR! Patchouli heeft een natuurlijke deodorant eigenschap, naast vele andere, en met een olie als Bergamot - een sterke anti-stress olie - of Citrus Bliss maak ik de geur wat frisser. Patchouli zorgt voor de verwerking van toxische materialen en is op emotioneel gebied de olie die je helpt om meer aanwezig te zijn in je lichaam. Deze olie is tevens antiseptisch en weert muggen af, zeker handig voor de zomer. De olie waarmee je je weer even 50 jaar terug waant :) Citrus Bliss kan de creativiteit doen ontwaken en moedigt spontaniteit aan. Een paar drupjes Gefractioneerde Kokosolie erbij en smeren maar. Deze olie is licht, geurloos, trekt snel in en maakt geen vlekken. Superfijne basisolie!

Na het douchen doe ik onder mijn voeten altijd een boomolie of de Balance blend waar boomoliën in zitten. Alle bomenoliën helpen ons om te aarden, met hun lange wortels. Ze zijn solide in het hier en nu. Door bijvoorbeeld Balance blend of Siberian Fir onder mijn voeten te doen, trekt het de energie wat meer naar beneden in plaats van dat ik erg in mijn hoofd schiet. Als je iemand bent die makkelijk disassocieert en uit verbinding te gaan, dan moet je deze olie eens proberen. Overactieve kinderen kan Balance helpen om tot rust te komen. Siberian Fir is de olie van 'Aging & Perspective'. Wilde dieren slapen 's nachts onder de Siberische Spar om de bescherming die hij geeft.

Deep Blue Rub, een van mijn andere topfavorieten. Als ik ergens pijn heb in mijn spieren of gewrichten doe ik daar heel graag Deep Blue Rub op. De rub is ook fijn om na het douchen in je nek te smeren voor een superverkwikkende ervaring dankzij Pepermunt ondermeer. Bijzonder aan deze crème is dat hij warm of koud wordt al naar gelang je lichaam nodig heeft. Een intelligente crème dus! Emotioneel helpt Deep Blue om onze pijn te accepteren en tolereren. Pijn is een leraar als je durft te kijken wat hij te zeggen heeft.

Frankincense, ook wel Boswellia, is een heel bijzondere olie. Hij wordt ook wel de Koning van de Oliën genoemd en er werd in de Bijbel al naar gerefereerd. Zijn bijnaam is de olie van Waarheid. Frankincense helpt je om lagere vibraties los te laten en in licht en waarheid te stappen. Deze olie wordt veel ingezet voor het zenuwstelsel wat bij mij wel een tandje mag ontspannen :) Wierookolie wordt ook gebruikt om celgezondheid te ondersteunen. Er is op het net heel veel over te lezen en dat moedig ik van harte aan. Zorg alleen altijd wel dat je een 100% zuivere olie koopt om de vruchten ervan te plukken. Door 2 druppels onder de tong te doen, wordt de olie snel in de bloedbaan opgenomen. Frankincense versterkt ook de werking van alle andere oliën en ik meng deze met Grapefruit 's ochtends. Grapefruit is de olie om vet af te voeren. Deze twee met wat Gefractioneerde Kokosolie smeer ik mijn buik mee in. 

De gezichtsverzorging doe ik over het algemeen met de Essential Skin Care lijn. De Hydrating Cream is een fijne, rijke creme voor de winter. De Anti-Aging cream is een wat lichtere creme voor de eerste tekenen van huidveroudering. Onder deze cremes moet je echt eens de Tightening Serum proberen! Flop! Je ziet je huid strak trekken! Ik doe ook wel eens Salubelle Beauty blend onder deze cremes voor een extra rijkheid aan luxe eigenschappen van Helichrysum, Roos, Sandelhout en Mirre.

Als parfum doe ik 8 van de 10 keer 2 druppels Madagascar Vanille op mijn polsen. Zo zwoel, zo exotisch, zo heerlijk!! De 9e keer is het meestal Neroli (Oranjebloesem) en de 10e Citrus Bliss, diverse citrusoliën mèt Vanille ;) In deze tijden is wat steun om blij en licht te blijven welkom bij mij.

Als eerste drink ik warm water, uiteraard gefilterd, met Citroen etherische olie. Deze olie wordt koud geperst uit de schil van Italiaanse citroenen. Het voordeel van de essentiële olie gebruiken in plaats van citroensap is dat de olie geen aanslag pleegt op je tanden. Citroen essentiële olie heeft een reinigende werking, zowel in ons lichaam als extern. Dus hiermee heb ik iedere dag een lichte detox. Als je te diep in het glaasje hebt gekeken, voer je de belasting weer gauw af. Maar met deze olie haal je ook makkelijk kauwgom van een tafel af ofzo. 

In de verstuiver doe ik òf wat ik lekker vind òf wat ik nodig heb. In de winter zitten er vaak oliën als On Guard en Holiday Joy in de verstuiver om het immuunsysteem een handje te helpen en ziektekiemen in de lucht te doden. Citrusoliën liften je humeur en Citrus Bliss is een van mijn favoriete blends. Persoonlijk vind ik 2 druppels Ylang Ylang, 2 druppels Patchouli en 4 druppels Bergamot heerlijk in de diffuser, maar de mogelijkheden zijn eindeloos met meer dan 120 oliën! Heb je ook katten in huis? Zorg dan dat ze altijd naar een ander vertrek kunnen als je de diffuser aan hebt staan.

Door de dag heen doe ik MetaPWR blend in mijn water. Ik gebruik de hele MetaPWR lijn die het metabolisch systeem in balans brengt. Belangrijker dan je waarschijnlijk weet! De samengestelde oliën helpen om het snackgevoel te verminderen en de blend helpt ook om vetten sneller af te breken. Een metabolisch systeem in balans vertraagt de veroudering.

Ik ben verslaafd aan lipbalsem en de 3 lipbalms van doTERRA zijn alle drie heerlijk: Herbal, Tropical en Original (met Pepermuntolie). Ik wissel ze af voor de hele dag zachte lippen.

Door de dag houd ik mijn adem fris met de Supermint Beadlets. Pop er eentje in je mond en klaar is kees. De On Guard Throat Drops helpen om een onrustige keel sneller te helen. Heftig snoepje waar je wel 1,5 uur mee kunt doen als je m niet kapot bijt!

De On Guard Cleaning Concentrate gebruik ik voor alles dat echt schoon moet worden, zoals de kattenbak. Dit product is ook super om koekenpannen mee schoon te maken. Het verlengt het leven er van! On Guard en Oregano zijn mijn go-to's om gevaren en indringers te neutraliseren.

Voor de avond is het fijn om kalmerende oliën in de verstuiver te doen. De Serenity formule van olie en softgels is hier speciaal voor ontwikkeld. Ik voeg vaak nog een drupje Vanille toe omdat ik het aroma dan nòg lekkerder vind. De oliën in deze blend zoals Cedarwood, Lavendel, Kamille, Ylang Ylang, Vetiver en Sandelhout zijn geselecteerd om het lichaam en brein tot rust te brengen zodat de slaap rustgevend mag zijn. Doe 1 of 2 druppels onder je neus, op je polsen, in je hals, wat meer in de verstuiver of neem er een bad mee. Serenity helpt om gevoelens van angst, stress en zorgen te kalmeren. Voel je je overweldigd en heb je moeite om te ontspannen en de dingen de dingen te laten, probeer dan Serenity eens.

Als ik naar yoga ga, doe ik nog wat Balance of Anchor essentiële olie onder mijn voeten, om mijn systeem nog meer de gelegenheid te geven om te zakken en echt in het hier en nu te zijn.

Tangerine valt als citrusolie ook in de groep van kalmerende en rustgevende oliën. Je kunt deze ergens op je slagaderen smeren zoals je hals of polsen om het effect te ervaren. TIP Verstuif Tangerine eens met Marjolein om gevoelens van woede, verdriet en shock zachter te maken.

Lemon met Cedarwood doe ik voor het slapen gaan onder mijn voeten. Cedarwood staat bekend om zijn verstillende werking en gronding. Van Lemon is bekend dat deze je helpt om door te slapen.

Copaiba heeft de hoogste waarde voor zover bekend in bèta-caryofylleen. Deze stof vind je ook in CBD en THC, maar bij Copaiba zonder de psycho-actieve effecten. Copaiba is een heel belangrijke olie voor het endocannabinoïde systeem. Het brengt rust in het systeem, dus een perfecte olie voor het slapen gaan. Ik doe ook vaak 1 of 2 druppels bij de Deep Blue Rub voordat ik deze aanbreng op mijn spieren en gewrichten.

Uiteraard gebruik ik alleen gefilterd en gezuiverd water in huis. Het heeft de afgelopen maanden uitgebreid in de media gestaan dat de kwaliteit van ons water zo slecht is. Voor mijn lichaam en dat van mijn katten alleen puur water. Aqualine is een heel goed waterzuiveringssysteem voor een heel scherpe prijs. Het voordeel van Aqualine is dat je er ook slootwater mee kunt zuiveren, mocht er in de toekomst een chaotische situatie ontstaan in de wereld. De waterfilters zijn verkrijgbaar in 5, 12 en 18 liter en een alkaline en pH-neutrale versie.

Spike Support is het product dat Bliz Wellness internationaal op de kaart zette. We sturen dit product van Canada tot Australië. Denk je dat je klachten hebt van de prik of heb je spijt van je prik, neem dit supplement dan 12 weken. Met oa Nattokinase wat de gezondheid van je hart bevordert.

Allevi8PRO pijnpleisters is een van onze bestsellers. Ook deze zijn voor mijn verjaardag met korting verkrijgbaar.

Heb je nog vragen, neem dan gerust contact op. Ik hoop dat je net zoveel profijt van deze producten hebt als ik.

Liefs, Liesbeth


Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »